Συνταγές
Κεφτέδες στιφάδο πολύ ωραίο φαγητό!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό κιμάς (700 μοσχάρι , 300 χοιρινό), 1 κρεμμύδι με 4 σκελίδες σκόρδο στο μούλτι, 1 αυγό , 4 φέτες ψωμί, εγώ έχω ζημωτό πάντα στον καταψύκτη, μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες, αλάτι, πιπέρι , 1/2 κτγ. πάπρικα γλυκιά ,1 κτγ. ρίγανη, αρκετό μαιντανό ,και αρκετό δυόσμο, 1 κτσ. ελαιόλαδο, λίγο ξυδάκι, 1 κτσ. κέτσαπ.
Τα ζυμώνουμε καλά, στο τέλος λίγο ούζο .
Τα αφήνουμε στο ψυγείο να βγάλουν τα αρώματα. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε .
Σε κατσαρόλα ανοιχτή, (νταβά, βάζουμε ντομάτα τριμμένη, 1 κτσ. πελτέ, λίγη ζαχαρίτσα, ελαιόλαδο, αλατάκι, πιπεράκι, 3 μπαχάρια, 1 ξύλο κανέλας, 1 φύλλο δάφνης, 3 γαρύφαλλα, νεράκι να βράσει η σάλτσα .
Καθαρίζουμε μικρά κρεμμυδάκια, τα βράζουμε 3 φορές από 3 λεπτά, τα σουρώνουμε δεν τα περνάμε από τηγάνι, δεν έχουν καμία διαφορά είναι μάλιστα και πιό εύπεπτα.
Οταν είναι η σάλτσα σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και βράζουμε 20 λεπτά, ρίχνω και τους κεφτέδες στο τέλος να πάρουν μερικές βράσεις και λίγο ξυδάκι, στιφάδο χωρίς ξυδάκι δεν γίνεται.
Ετοιμη η φαγητάρα μας !!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!