Συνταγές
Μοσχαράκι στιφάδο που το φτιάχνουμε με έναν πανεύκολο τρόπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Βζοντας όλα τα υλικά μαζί,χωρίς να τσιγαρίσουμε τίποτε,η μόνη προετοιμασία είναι τα κρεμμυδάκια καμία ώρα στο νερό για να γίνουν πιο εύπεπτα.
Η Συνταγή είναι από Κικη Τριλυρακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,5 κιλό μοσχάρι, σήμερα έβαλα χτένι
(Είναι ωραίο και με ποντίκι, ελιά, σπάλα ή για όσους θέλουν χωρίς καθόλου λίπος, με κυλότο)
1 φλιτζάνι λάδι, (μας αρέσει καλολαδωμενο το φαγητό, εσείς βάλτε λιγότερο)
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 φύλλα δάφνης
Μερικούς κόκκους μπαχάρι
2 κιλά κρεμμυδάκια κοκάρια ολόκληρα
Σήμερα έβαλα και 6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες γιατί μου φάνηκαν λίγα τα μικρά
1 φλιτζάνι κρασί αν είναι κόκκινο είναι καλύτερα, αλλά είναι εντάξει και το λευκό
2 κουταλιές ξύδι, (εγώ δεν βάζω, λόγω αλλεργίας του παιδιού μου)
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 συσκευασία χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
Αλάτι, πιπέρι και μπόλικο κύμινο
Τα βάζουμε όλα μαζί χωρίς τσιγάρισμα και αφήνω το φαγητό μόνο με τη σαλτσούλα του.
Αν έχεις και φρέσκο ψωμάκι, κόλαση.
Η Συνταγή είναι από Κικη Τριλυρακη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ ωραίο φαγητό Μεσημεριανό μπούτια ψητά στον αεροθερμο φούρνο με αρωματικό πιλάφι μπασμάτι.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για τά μπούτια κοτόπουλο ψητά στον αεροθερμο φούρνο..
Έβαλα αλατοπίπερο ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, μουστάρδα, το χυμό από μισό λεμόνι και ελαιόλαδο, και τά έβαλα στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.
Ύστερα έτσι όπως ήταν τά έβαλα στο πυρέξ και τα έψησα στον αερόθερμο φούρνο στους 200 βαθμούς στη μεσαία σκάλα του φούρνου, για 40′. Ενδιάμεσα γύρισα και από την άλλη πλευρά.
Για το αρωματικό πιλάφι μπασμάτι
Έβαλα 6 φλυτζάνια νερό να βράσουν με 1 κύβο κοτόσουπα, λίγο αλατοπίπερο, κάρυ κουρκουμά, σκόνη σκόρδου, 1 φύλλο δάφνης και 1 φέτα λεμόνι, και 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο. Ρίχνω 2 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει το πιλάφι.
Μέσα έριξα πιπεράκια μικρούλια τα τελευταία από τον κήπο καθώς και 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.