Συνταγές
Τυροπιτάκια – Εγγυημένη συνταγή, που είναι δοκιμασμένη χρόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-250 γρ. ηλιέλαιο
-λίγο πιπέρι
-1 φαρίνα
-1 κτγ. μπέικιν
-2 αυγά
-500 γρ. φετα
-σουσάμι προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ το γιαούρτι με τα αυγά, στη συνέχεια έριξα το ηλιέλαιο το πιπέρι και τα χτυπάμε. Πρόσθεσα τη φαρίνα με το μπέικιν και τέλος τη φέτα.
Κάνω μπαλάκια και αλείφω με αυγό.
Προθερμασμένος φούρνος στους 180 βαθμούς πάνω -κάτω.
Η συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τρίγωνα τυροπιτάκια με υπέροχο τραγανό αεράτο φύλλο.
Η συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά
-1 ποτήρι χλιαρό νερό
-3 κτσ. ελαιόλαδο
-2 κτσ. ξύδι
-1 κτγ. αλάτι
-αλεύρι γ.ο.χ. τόσο ώστε να έχουμε μια λεία εύπλαστη ζύμη .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε σε μπάλες και αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα να ξεκουραστούν για 1 άρα .
Ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο και κόβουμε σε κάθετες λουρίδες .
Στην άκρη βάζουμε την γέμισή μας και τυλίγουμε σε φάκελο.
Τηγανίζουμε σε όχι δυνατή φωτιά για να χρυσαφίσουν.
Εγώ για γέμιση έβαλα φέτα +1 αυγό, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι αγαπάτε.
Η συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.