Συνταγές
Γκιουζλεμέδες με γέμιση τυριών – τηγανητά τυροπιτάκια Λέσβου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πεντανόστιμα!!!! Δεν νομίζω να μείνει κανένα…..από την παραγωγή στην… κατανάλωση!
Η συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι νερό
-5 γρ. νωπή μαγιά ή 8 γρ. ξηρή
-1 κτσ. ελαιόλαδο
-1 κτσ. ξύδι
-1 κτγ. αλάτι
-3 ποτήρια αλεύρι
-300 γρ. φέτα
-2 κτσ. γιαούρτι
-πιπέρι και λίγο αλατάκι
-ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμαράκι γύρω στη μισή με μια ώρα να ξεκουραστεί.
Το χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες.
Ανοίγουμε την καθεμιά σε λεπτό φύλλο.
Γεμίζουμε με το μίγμα τυριού – γιαουρτιού- αλατοπίπερου και κλείνουμε σε φάκελο ή σε μισοφέγγαρο.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και από τις δύο πλευρές, σε μέτρια φωτιά, να μη καούν απ’ έξω και δεν ψηθούν μέσα.
Η συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Χοιρινή τηγανιά .
ΥΛΙΚΑ
-2 κιλά χοιρινή πανσέτα σε κομμάτια
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-αλάτι, πιπέρι
-1/2 κτγ. ρίγανη
-1/2 κτγ. κύμινο
-2 κτσ. βιτάμ
-χυμός από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει. Τοποθετούμε σε τηγάνι το κρέας και το αφήνουμε να αχνίσει σε σιγανή φωτιά. Μόλις το κρέας πιει τα ζουμιά του, το σβήνουμε με λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κύμινο και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε το κρέας να κοκκινίσει σε σιγανή φωτιά.
Αφού ψηθεί και κοκκινίσει το κρέας, σβήνουμε τη φωτιά και συμπληρώνουμε το βιτάμ και το χυμό λεμονιού.
Καλή επιτυχία!