Ορεκτικα
Για όσους θέλαμε κάτι διαφορετικό από τα κλασικά κουρου! Τυροπιτάρια – Γκιουζλεμέδες Εύβοιας από γεύση, τέλεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ανακατέψτε Αλεύρι με Νερό και το αποτέλεσμα θα σας Εκπλήξει – Ωραια τα Τυροπιτάρια , ευγεστα , τραγανα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για την ζύμη
-600 έως 650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-300 γρ. νερό
-1,5 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. ξίδι λευκό
-50 γρ. ελαιόλαδο
-πιπέρι
για τη γέμιση
-550 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
-1 μέτριο αυγό
-πιπέρι
για το άλειμα των φύλλων
-ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τα υλικά για την ζύμη. Το αλεύρι με ένα κόσκινο.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια των 50 γραμμαρίων, τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια και αφού τα τοποθετήσουμε στον πάγκο, τα καλύπτουμε με μεμβράνη.
Προχωράμε στην παρασκευή της γέμισης. Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε την φέτα, ένα αυγό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφού αλευρώσουμε τον πάγκο, ανοίγουμε τις μπάλες της ζύμης σε φύλλα με τον πλάστη, σε μέγεθος σχεδόν ενός πιάτου.
Με πινέλο και με το ηλιέλαιο, αλείφουμε το επάνω μέρος των φύλλων που ανοίγουμε.
Τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου, ποσότητα από την γέμιση και το κλείνουμε.
Τα τυροπιτάρια που φτιάχνουμε τα βάζουμε στον πάγκο και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν αυτό αρχίζει να καίει, βάζουμε προσεκτικά τα τυροπιτάρια και τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά, έως ότου να πάρουν χρώμα.
Οταν τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Τυροπιτάρια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL