Συνταγές
ΦΑΣΟΥΛΟΝΤΑΒΑΣ – Απίθανο φαγητό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 πακέτο φασόλια χάνδρες ή γίγαντες
-1 πράσινη πιπεριά
-1 κόκκινη
-1 κίτρινη
-3 μεγάλα κρεμμύδια
-μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο για τα κεφτεδάκια
-λίγο σέλινο και άνηθο
-4 κτσ. σπιτική σάλτσα
-5-6 ντοματίνια
-1 κτγ. ζάχαρη
-αλάτι και πιπέρι
-1 κούπα από το ζωμό φασολιών
-λίγο κρασί
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατόνερο τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές για 5 -6 λεπτά.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε την σάλτσα κα τα ντοματίνια.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε για πέντε λεπτά ακόμα.
Τα ρίχνουμε μέσα στα φασόλια!! Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια όπως εσείς τα φτιάχνετε!! Τα προσθέτουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε και τον σέλινο ψιλοκομμένο και τον άνηθο.
Ρίχνουμε μια κούπα από τον ζωμό των φασολιών, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κάνει χρώμα και να χυλώσει η σάλτσα.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.