Συνταγές
Θα τους βρείτε και σε πολλές ταβέρνες – ντολμάδες κρεμμυδιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ.κιμα μοσχαρι ,200 χοιρινο παντα στους ντολμαδες θελει και λιγο χοιρινο κιμα ,2 μεγαλα κρεμυδια τριμμενα ,1 καροτο και 1 πιπερια Φλωρινης στο μουλτι να γινουν πολτος ,αλατι πιπερι ,1 φλυτζανι τσαγιου ριζι Καρολινα ,ανιθο ψιλοκομμενο και μαιδανο ,1 αυγο ,3 κ.σ. ελαιολαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμωνω ολα μαζι .
Εχω ζεματισει 7 μεγαλα κρεμυδια ,παιρνω ενα φυλο και βαζω 1 κ.σ.μιγμα
το τυλιγω οταν τελειωσουν ριχνω αλατακι πιπερακι ,αρκετο ελαιολαδο και νερακι λιγο .
Οταν βρασουν χτυπαω 2 αυγα ριχνω το ζουμι απο 3 λεμονια και σιγα σιγα τη σαλτσουλα …
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Αξιοζήλευτα ντολμαδάκια σήμερα
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
Αμπελοφυλλα περίπου 100
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα 2 λεμόνια για την γέμιση
2 λεμόνια για την κατσαρόλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνιζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι ψιλοκομμένα ρίχνουμε το ρυζι λίγο νεράκι και τα μυρωδικά το αλάτι πιπέρι και το χυμό από 2 λεμόνια
Αφού έχουμε ζεματισει τα φύλλα σε βραστό νερό 2 λεπτά τα στραγγίζουμε και περνουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλιγουμε ένα ένα στρώνουμε μια κομμένη πατάτα στον πάτο της κατσαρόλας σε φέτες και αραδιαζουμε τα σαρμαδακια κυκλικά
Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω αλάτι και τον χυμό από 2 λεμόνια σκεπάζουμε με ένα πιάτο ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό να φτάσει μέχρι το πιάτο
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 1 ώρα περίπου μέχρι να πιουν το νερό τους. Καλή μας όρεξη.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.