Συνταγές
Σούπερ καλοκαιρινό φαγητό ! Κεφτεδάκια με πιπεριές και σάλτσα ντομάτας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Σήμερα σου δείχνουμε πως να κάνεις τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα με πιπεριές. Ότι πρέπει για καλοκαιρινό γεύμα και όχι μόνο…
Υλικά
2 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι
Μαϊντανό
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι ούζο
Δυόσμο
Ρίγανη
Αλάτι
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 κόκκινες πιπεριές κέρατο
300 ml σάλτσα ντομάτας
Αλάτι – Πιπέρι
Λίγο νερό
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια μας. Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό. Κατόπιν, στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι μαζί με το μαϊντανό.
Αναμειγνύουμε τον κιμά το στραγγισμένο ψωμί και το αυγό. Βάζουμε το κρεμμύδι, λάδι και δουλεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το πιπέρι, το ξύδι, το ούζο, δυόσμο, ρίγανη, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο περισσότερο δουλεύουμε τόσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα.
Αφήνουμε για 30 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.
Έπειτα, σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τους κεφτέδες. Όταν πάρουν χρώμα τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε με την κόκκινη σάλτσα. Σοτάρουμε καλά τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε χονδρά μπαστούνια. Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τους κεφτέδες και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Έτοιμο και το σημερινό μας φαγάκι με κεφτέδες και πιπεριές! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο με τη συνταγή:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!