Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό γλυκό κανταίφι με καρύδι.. καλοκεραστο να είναι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ φύλλο κανταίφι
250 γρ βουτηρο αγελάδος
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ κανέλα
1/2 Κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
2.5 φλ ζάχαρη
2.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλουδα λεμονι
Εκτέλεση
Ανακατέυουμε τα καρύδια με την φρυγανιά την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνω να κρυώσει.
Ανοίγουμε το φύλλο κόβω σε μακρόστενα κομμάτια βάζω σε κάθε κομμάτι μια κ.σ γέμιση και κλείνω τυλίγονται σαν ρολάκι .Ετσι κάνουμε για όλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα βάζουμε σε βουτηρομένο ταψάκι περιχύνω με το βούτυρο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε ζεστό γλυκο κρύο σιρόπι. Μόλις απορροφήσει το σιρόπι ριχνω λίγο τριμμένο καρύδι από επάνω
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για φανταστικό πολύχρωμο εκμέκ κανταίφι, ιδανικό για γενέθλια ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση βάζουμε σε τσερκι 26 εκ με την σειρά 100 γρ πράσινο Καντάιφι ανοιγμένο και 100 γρ κόκκινο Καντάιφι ανοιγμένο 80 γρ καρύδια τριμμένα 100 γρ βούτυρο λιωμένο ψήνουμε 180 β 20 λεπτά.
Σιρόπι 1 ποτήρι νερό 1 1/3 ποτήρι ζάχαρη 1 ξύλο κανέλα 1 κσ χυμό λεμόνι μια μικρή φλούδα λεμόνι βράζουμε για 4-5 λεπτα σιροπιαζουμε με κρύο το σιρόπι.
Κρέμα μισό κουτί ζαχαρουχο γαλα αραιωμενο με μισό κουτί νερό μετραμε και συμπληρώνουμε με φρέσκο γάλα να είναι όλο μαζί 660 μλ 50 γρ Κάστερ παουντερ μια βανίλια ανακατεύουμε όλα μαζί και βράζουμε μέχρι να δέσει βγάζουμε από την φωτιά
Βάζουμε μισό κ γλ κίτρινο χρώμα σε πάστα αδειάζουμε ζεστή πάνω από το Καντάιφι αφήνουμε να κρυώσει.
Σαντιγύ 1 κονσέρβα φυτική σαντιγύ χτυπημένη καλά βάζουμε και μισό κουτί ζαχαρουχο γαλα αδειζουμε πάνω από την κρέμα πασπαλιζουμε με χρωματιστή τρούφα.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.