Συνταγές
Μανιάτικες δίπλες, γιατί οι γιορτές είναι ακόμα εδώ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μουδάτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
2 βανίλιες, 1 πρέζα αλάτι
Αλεύρι σκληρό, όσο πάρει.
( Η ζύμη να μην είναι μαλακή )
Σιρόπι :
1/2 κιλό μέλι θυμαρίσιο
1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση :
Χτυπάμε τα αυγά 20 λεπτά, έχουμε ρίξει μέσα κ τις βανίλιες. Θα τριπλασιαστουν σε όγκο, αλλά αυτό θέλουμε. Όσο περισσότερη ώρα χτυπηθουν με τις βανίλιες, δεν θα μυρίζει η δίπλα.
Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο, κ ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Όταν δούμε καθαρά τα τοιχώματα του μίξερ από αλεύρι, ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι, κ συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβουμε σε μπαλάκια κ ανοίγουμε το φύλλο όσο ποιο λεπτό μπορούμε.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, τα καλύπτουμε με πετσέτες να μη ξεραθουν, κ όταν τελειώσουμε τηγανίζουμε.
Με τη βοήθειά 2 πηρουνιων διπλώνουμε, κ δίνουμε το σχήμα.
Την επόμενη σιροπιαζουμε σε χλιαρό σιρόπι, κ πασπαλίζουμε με κανελοζαχαρη, κ ψιλοκομμένο καρύδι.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μουδάτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.