Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο φαγητό όλο νοστιμιά!! Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι μπασμάτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 σκ σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 δαφνοφυλλα
2 μπαχάρια
2 ντομάτες σε κυβάκια
Λίγη ζάχαρη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.σ πελτε
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Λάδι αλάτι πιπέρι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα το κοτόπουλο με λίγο λάδι να τσιγαριστεί μετά πρόσθεσα τα κρεμμύδια το σκόρδο να πάρουν και αυτά λίγο τον πελτέ να τσιγαριστεί την πάπρικα
έσβησα με το κρασί άφησα να εξατμιστεί πρόσθεσα τις ντομάτες λίγη ζάχαρη αλάτι πιπέρι το δαφνοφυλλα τα μπαχάρια και νερό μέχρι την μέση και εβρασα μεχρι να γίνει να πιει το ζουμί του και να δέσει η σαλτσούλα!
Λίγο πριν το τέλος προσθεσα λιγο βασιλικό ψιλοκομμένο!!!Συνόδεψα με ρυζι μπασμάτι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ρύζι μπασμάτι ατμού σπέσιαλ! .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
2 φλ. τσ. ρύζι basmati η μακρυκοκκο
4 φλ. τσ. νερό βρύσης
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ρύζι σ’ένα σουρωτήρι ψιλό, και το ξεπλένουμε.
Το αφήνουμε για μισή ώρα μέσα στο σουρωτήρι να φουσκώσει.
Σε κατσαρόλα, βάζουμε το νερό βρύσης. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε λίγο και το βάζουμε στο μάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλάτι, και χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ.
Στην δική μου κουζίνα, που το μάτι έχει την μέγιστη ένδειξη 9 το χαμηλώνω στο 3-4. Ανακατεύουμε λίγο, και σκεπάζουμε με το καπάκι. Πρέπει να βράσει σκεπασμένο. Θα χρειαστεί 10′ λεπτά.
Μετά τα 10′ λεπτά έχει κάνει τρυπίτσες και έχει πιεί τα υγρά του. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και από πάνω το καπάκι.
Αποσύρουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε έτσι, η πετσέτα απορροφά την υγρασία και το ρύζι μένει σπυρωτό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”