Συνταγές
Για τους λάτρεις των σιροπιαστών.. νοστιμότατα ροξάκια με ινδοκάρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 240 γρ. Χλιαρό γάλα διαλύουμε 30 γρ. ζάχαρη και 1 φακελάκι ξερή μαγιά προσθέτουμε 130 γρ καλαμποκελαιο 1 αυγό και ανακατεύουμε προσθέτουμε 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμωνουμε.
Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης.
Στα 2/3 της ζύμης προσθέτουμε 100 γρ. ινδοκαρυδο και ζυμωνουμε να ενσωματωθεί.
Στο 1/3 της ζύμης προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο και λίγη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ζυμωνουμε να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε τις ζύμες μισή ώρα.
Πλάθουμε τα ροξακια στο σχήμα που μας αρέσει,τα βάζουμε σε ταψακι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να εκδώσουν.
Σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό μισό λεμόνι και 1 βανίλια και βράζουμε για 2 λεπτά.
Σιροπιαζουμε τα καφτα ροξακια με κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για απίθανο γλυκό ινδοκαρυδο
Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Χρυσές Συνταγές“.
Υλικά:
1 φακελάκι ινδοκαρυδο,
1,5 πακέτο σαβαγιαρ,
1κρεμα ζαχαροπλαστικής και
μια σοκολάτας,
800γρ.γαλα φρεσκο και λίγο παραπάνω
Εκτέλεση:
φτιάχνουμε την κρέμα με 400γρ.γαλα και την σοκολάτα πάλι με 400γρ γάλα βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο γάλα βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιαρ και κάνουμε μια στρώση στο ταψάκι μας
Ρίχνουμε από πάνω στα σαβαγιαρ μπολικο ινδοκαρυδο . από πάνω Ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε πάνω από την κρέμα κάνουμε το ίδιο με τα σαβαγιαρ βουτηγμένα και αυτά στο γάλα
Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο ινδοκαρυδο μετά Ρίχνουμε την αλλη κρέμα σοκολάτας και από πάνω μπόλικο ινδοκαρυδο εγώ έβαλα από πάνω και τριμμένη τρούφα το βάζω στο ψυγείο για 3ωριτσες και έτοιμο!
Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Χρυσές Συνταγές“.