Συνταγές
Αν δεν έχεις κάνει ποτέ μελιτζανόπιτα καιρός να δοκιμάσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
4 μελιτζάνες φλασκες 1-1100 γρμ.περίπου
1 μεγαλο κρεμμύδι
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
300 γρμ φέτα κ 100-150γρμ διάφορα κίτρινα τυριά
2 αυγά 1φλ ελλην. καφέ τραχανά
Μαϊντανό αλάτι πιπέρι θυμάρι(προαιρετικά)
Αν θέλετε χρησιμοποιείτε φύλλο κρούστας.Εγω άνοιξα δικό μου φύλλο.
750 γρμ.αλευρι γοχ
Μισό φλ.τσ.ελαιολαδο
2-3 κ.σ.ξυδι. 1κ αλάτι
350 γρμ νερό. Ζυμωνουμε γίνεται μια σφιχτή ζύμη κ χωριζουμε σε 8 κομμάτια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες
τις κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε σε αλατισμένο νερό για μιση ώρα.
Σωταρουμε στο λαδι το κρεμμύδι προσθέτουμε τις μελιτζάνες αφού τις σφίξουμε καλά..
Αφήνουμε να μαλακώσουν και προσθέτουμε τον τραχανά ανάλογα με τα υγρά που θα βγάλουν.
Βαζω και τον μαϊντανό και λίγο θυμάρι και αφήνουμε να ψηθούν.Αφηνουμε να κρυώσει Εκτος φωτιάς προσθέτουμε τα 2αυγα και τα τυριά.
Ανοίγουμε 8φυλλα 5 κάτω λαδωμενα 3 επάνω τοποθετούμε στη μέση την γέμιση και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδισουν
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Η δημιουργία στο μεγαλείο της – γλυκό μελιτζανάκι , ένα υπέροχο γλυκό
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
30 μικρα τρυφερά μελινζ.
1 κιλό και μια κουπα ζαχαρη
2 1/2 κουπα νερο..
2 βανίλιες
3.κ.σ.λεμόνι
30 μοσχοκάρφια και αμυγδαλάκια καβουρδισμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μελινζανάκια, όπως τις μπαμιες.
Κανουμε μια μικρη σχισμη.
Τα πλένουμε και τα βραζουμε 3 φορες απο 10 λεπτα να ξεπικρισουν και να μαλακωσουν.
Βραζουμε το σιρόπι να λιώσει η ζαχ.καρφώνουμε απο 1 γαρυφαλο και 1 αμυγδαλακι στη σχισμή και βραζουμε 5 λεπτα.
Την αλλη μερα βραζουμε αλλα 10 λεπτα να δεσει .ριχνοντας τη βανιλια και το χυμό.
το μελινζανακι με τη φλουδα μικρο και τρυφερο
Ειναι πιο γευστικο
Αν καποιος θελει να το καθαρισει πρεπει να το βαλει στο ασβεστονερο….. ή…αρκετη ωρα σε λεμονι να μη λιωσει.
Επισης αν θελουμε ωραιο πρασινο χρωμα το πρωτο βρασιμο το κανουμε με ενα κομματακι (σαν ρεβυθι) γαλαζοπετρα…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.