Συνταγές
Διαφορετική Μελιτζανόπιτα, αφράτη και πεντανόστιμη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε μία διαφορετική συνταγή για μελιτζανόπιτα ή καλύτερα… μελιτζανόψωμο! Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά και το τελικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Αξίζει την δοκιμή.
Υλικά
2 μελιτζάνες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Για τη Ζύμη
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml ζεστό γάλα
100 ml καλαμποκέλαιο
2 ασπράδια και 1 κρόκο αυγού
480 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κρόκος αυγού
100 γρ κίτρινο τυρί
200 γρ τυρί κρέμα
Σουσάμι
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε νερό μαζί με αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.
Κατόπιν, τις στεγνώνουμε και τις μαλακώνουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε με την ζύμη. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Έπειτα, ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
Λαδώνουμε ταψί 40 × 28 εκατοστών και απλώνουμε την ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα για να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, κάνουμε αυλάκια με τα δάχτυλά μας και τα γεμίζουμε με την κρύα μελιτζάνα, όπως δείχνει και το βίντεο.
Αλείφουμε την ζύμη με τον κρόκο.
Κατόπιν, πάνω από τις μελιτζάνες απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί, τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.
Σου προτείνουμε να προγραμματίσεις να δοκιμάσεις αυτή τη μελιτζανόπιτα άμεσα. Θα σου αρέσει σίγουρα και είναι τέλεια ιδέα για ορεκτικό.
Δες αναλυτικά τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!