Συνταγές
Εξαιρετική συνταγή για την πιο υπέροχη τούρτα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Martha Martha – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι.
5 αυγα.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι του καφέ αλεσμενο αμύγδαλο.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες και ένα σφηνάκι λικέρ αμυγδάλου
Σιρόπι
1 ποτήρι νερο.
1 ποτήρι ζάχαρη.
Για την κρέμα
2/12 κουπες γάλα.
Μιση κούπα ζάχαρη.
5 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ.
3 βανίλιες
2 κρόκους.
1 κουπα σαντιγί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα , τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει προσθετουμε τους κρόκους, ανακατευωντας καλά,την άφηνουμε να κρυώσει στην άκρη και πρόσθετουμε μια κούπα σαντιγί ανακατεύωντας καλά να ενσωματωθεί με το μείγμα.
Για την κρεμα σαντιγί.
1 μορφατ στο μεταλλικό κουτι500γρ.
1 Ζαχαρούχο και μία βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι ρίχνω σε ταψί 26εκ. Και το ψήνουμε περίπου μισή ώρα αντιστάσεις στους 170βαθμούς.
Καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.
Βράζουμε το σιρόπι για 3λεπτα.
Κόβουμε το παντεσπανι στα τρια το σιροπιασα και αρχιζουμε να στρωνουμε την κρεμα πατισερι 2 στρωσεις αναμεσα στα τρια κομμάτια.
Γαρνίρουμε εξωτερικά με την σαντιγί αμυγδαλα φιλε και στο τελος τα κερασάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Martha Martha – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Τούρτα αμυγδάλου κανείς;;
Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
Χτυπάμε 130γρ.ζαχαρη
Με 4 αυγά 2 βανίλιες για 5 λεπτά.
Στο μπλέντερ 100 γρ.αμυγδαλο το κάνουμε σκόνη μόλις είναι έτοιμο το 1 μείγμα Ρίχνουμε 1.5 κουτ.γλ.μπεικιν, το αμύγδαλο και 155γρ. Αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. Κορν φλαουερ
2 αυγά
200 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όταν δέσει η κρέμα στην φωτιά την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουτ.σ.βουτηρο lurpark.
Όταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε 500γρ. Σαντιγί χτυπημένη ίσως και λίγο παραπάνω.
Σιροπι για το πσντεσπανι 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 1 κ.γ.υγρο αμυγδάλου
Κόβουμε το παντεσπανι στα 2 σιροπιαζουμε και βάζουμε κρέμα κλείνουμε σιρόπι έχουμε έτοιμη λίγη σαντιγί με 2-3 κουταλιές άχνη και στρώνουμε. Ψήνουμε 1 1/2 κούπα φίλε πασπαλίζουμε και έτοιμη!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.