Συνταγές
Δεν θα βαρεθείς να το φτιάχνεις – το κέικ με γιαούρτι και κεράσια που τους ξετρελαίνει όλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Neofytos Nikolaidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα καλά γεμάτη ζάχαρη
125 γρ βούτυρο μαλακό η μισή πλάκα
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας γλυκό του κουταλιού κεράσι η μαρμελάδα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.250 γρ
300 γρ γιαούρτι με γεύση κεράσι
500 γρ κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη να ασπρίσουν ..
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα..ρίξτε το αλεύρι χτυπήστε να γίνουν ένα και ρίξτε το γιαούρτι και το γλυκό κουταλιού και τα μισά κεράσια Ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι
Βάλτε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι
Βάλτε και τα υπόλοιπα κεράσια από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50 λεπτά
Βγάλτε το κέικ και αφήστε να στέγνωση ..
πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε το με το καφεδάκι σας ..
Η Συνταγή είναι από Neofytos Nikolaidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ζελέ με μέλι, φρούτα και γιαούρτι
Υλικά για 6 μερίδες:
Για το ζελέ
350 γρ. νερό
150 γρ. μέλι
2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
350 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, σταφίδες)
Για την κρέμα γιαουρτιού
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
100 γρ. μέλι
1 φύλλο ζελατίνα (5 γρ.)
Εκτέλεση
Για το ζελέ: ζεσταίνουμε τα 100 γρ. από το νερό και λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το μέλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε να κρυώσει και πριν αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Με το μείγμα γεμίζουμε ατομικές φόρμες ή μια μεγάλη μέχρι τη μέση.
Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε την υπόλοιπη με την κρέμα γιαουρτιού.
Για την κρέμα γιαουρτιού: ζεσταίνουμε τα 100 γρ. από το γιαούρτι μαζί με το μέλι. Ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας, αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΠΗΓΗ