Συνταγές
Μωσαϊκό – Λατρεμένο διαχρονικό και μαμαδίστικο γλυκάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Sophia Gazi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βουτυρο
250 γρ αχνη
250 γρ μπισκότα Μιράντα /πτι μπερ σπασμένα σε μικρα κομματάκια
50 γρ κακάο
40 γρ κονιάκ (προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το Βούτυρο και πρόσθετουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα να ανακατευτούν
Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα και τύλιγουμε σε μεμβράνη (η σε μακρόστενη φόρμα για κεικ) και το βάζουμε στη κατάψυξη
Το διατηρουμε εκεί και κόβουμε κομμάτια κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε
(Για μακρόστενη φόρμα του κεικ θέλω διπλα υλικά )
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα
Υλικά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
200-250 g μπισκότα πτι μπερ
1 βανίλια
1 φλούδα πορτοκαλιού
Από πάνω
100-150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Φιστίκια και 1 φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε πρώτα τη κρέμα γάλακτος μέχρι σημείο βρασμού και σβήνετε . Σπάστε τη λευκή σοκολάτα και τη ρίχνετε στη ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αφήστε το μείγμα σοκολάτας να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια, σπάστε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα και προσθέστε στο μείγμα. Προσθέτετε τις φλούδες πορτοκαλιού ψιλοκομμένες , τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψάκι και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και διακοσμούμε.