Συνταγές
Υπέροχο ! Σαν ζωγραφιά μωσαΐκο με τζέλλυ-ζελέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε 5 φακελάκια διάφορα χρώματα και γεύσεις με 1.1/2 νερό (το μισό ζεστό το διαλύουμε και μετά το άλλο μισό κρύο και ανακατεύουμε).
Τα βάζουμε σε ορθογώνια πυρέξ, στο ψυγείο να πήξουν. Τα κόβουμε μικρούς κύβους, ρίχνουμε λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα. Τα ανακατεύουμε να πάνε όλα τα χρώματα παντού.
Διαλύουμε 1 τζέλλυ-ζελέ φράουλας ή κίτρινο με 1.1/2 ποτήρι νερό. Όταν κρυώσει το χτυπάμε με 1 MORFAT σαντιγί του κουτιού ή Dream topping ή 1 φρέσκα κρέμα 250 ml.
Το περιχύνουμε πάνω από τα κομμένα τζέλλυ-ζελέ που έχουμε βάλει σε φόρμα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Πριν ξεφορμάρουμε βάζουμε την φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Μόλις ξεκολλήσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. (δεν την έβαλα σε ζεστό νερό γι’ αυτό και δεν είναι γυαλιστή)
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για θαυμάσιο γλυκάκι, ένας κορμός μωσαικό, πολύ ωραία φτιαγμένος
Η συνταγή είναι από Vasia Zaglara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. ζάχαρη άχνη
-3 κτσ. κακάο
-3 κτσ. πραλίνα
-1 σφηνάκια κονιάκ
-1 1/2 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
-1/2 κούπα γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το κακάο, την πραλίνα ,το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το γάλα.
Ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στο μπολ με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε ντύσει με μεμβράνη.
Σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Διατηρούμε στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι από Vasia Zaglara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.