Συνταγές
Πολύ ωραία πίτσα πεντανόστιμη και λαχταριστή, ότι πρέπει για το βράδυ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ γάλα χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1κ.σ λάδι
2 .5 φλ αλέυρι γ.ο.χ περιπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζαχαρη και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια( να κάνει φουσκάλες) Μετά προσθέτω το λάδι το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνω μεχρι να εχω ένα ελαστικό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-2 ώρες! Χωριζω την ζυμη σε τρια μπαλακια!Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το βάζουμε σε λαδωμενο ταψακι το απλώνουμε με το χέρι να πάει παντού βάζω κάτω 2-3 κ.σ σάλτσα ντομάτας και βαζουμε γαλοπούλα πιπεριά κόκκινη και τυριά που λιώνουν γκουντα και κασερι.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα
Το ζυμαράκι αυτό φτάνει για τρία ταψάκια 30 εκ η το μεγάλο του φούρνου
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη σάλτσα ντομάτας για πίτσα.
Υλικά
- 3,4 φρέσκες ντομάτες, αποφλοιωμένες και σε κύβους(400 γρ.)
- 1 κουταλιά της σούπας (14 g) ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι (3g) ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλάκι (1g) ξηρή ρίγανη
- 1 κουταλάκι (1g) ξηρό βασιλικό
- κόκκινο πιπέρι, προαιρετικό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1.- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίχνουμε σε κύβους τις ντομάτες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη δάφνη, το πιπέρι ,το αλάτι και το κόκκικο πιπέρι.
2.- Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά .
3.- Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν από τη χρήση .
4.- Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα .