Συνταγές
Πολύ λαχταριστά και πεντανόστιμα κιμαδοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερό χλιαρό 250 ml
1 φλ του ελληνικού καφε λαδι
1 κ.γ αλάτι
3 κ.σ ξύδι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ ανακατεμενο μαζί με 1 κ.γ μπεικιν
Για την γέμιση
500 γρ κιμά
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1κ.γ πάπρικα
1/2 Κ.γ κάρυ
Αλάτι πιπέρι λαδι
2 κ.σ σάλτσα σπιτικη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Το λαδωνουμε και το αφήνουμε σκεπασμενο μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
Τριγαρίζουμε τον κιμά να ανοίξει καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί προσθέτουμε την σάλτσα τα μυρωδικά και λίγο νερό και αφήνουμε να πιει το νερό του και να μείνει με το λαδάκι του.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια
Παίρουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνω με ένα πιρούνι. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τα αυγουλώνουμε με έναν κρόκο που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και ψήνουμε στους 180μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις κάνει όρεξη;
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με κιμά και τριμμένο καρότο
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (500γρ.) μακαρονάκι,
ελαιόλαδο,
500γρ. χοιρινό κιμά,
1 κρεμμύδι,
1 ντομάτα ψιλοκομμένη,
1 κουταλιά ντοματοπελτέ,
1 καρότο τριμμένο,
1 σκελίδα σκόρδο,
1 κουταλάκι ζωμό σε σκόνη,
δυόσμο ξηρό, φύλλο δάφνης,
κανέλα σε ξυλάκι,
τυρί ή χαλλούμι τριμμένο
1/4 φλ. κόκκινο κρασί,
½ φλ. χυμό ντομάτας,
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μακαρονάκι, το κρυώνουμε και το σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ασπρίσει.
Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου πέντε λεπτά να ψηθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα καρυκεύματα της συνταγής, το φύλλο δάφνης και το ξυλάκι κανέλας.
Στη συνέχεια, βάζουμε το καρότο, ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον ντοματοπελτέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για περίπου 10΄.
Αναμιγνύουμε με το μακαρονάκι και σερβίρουμε με τυρί ή χαλλούμι.