Συνταγές
Ωραιότατο εκμέκ – Αχ με έχει πιάσει λιγούρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζουμε 2 κουπες ζαχαρη και 1/4 της κουπας νερο και αφηνουμε να βρασει και να παρει λιγο το χρωμα της καραμελας.
Μετα ριχνουμε 1 και 1 /2 νερο και μια βανιλια ανακατευουμε και αφηνουμε 1 λεπτο.
Ταψι νο 33
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.
Βαζουμε στη κατσαρολα ενα λιτρο γαλα και μια κουπα ζαχαρη να ζεσταθουν.
Σε μια λεκανη ριχνουμε 3 κροκους αυγων 3 κουταλιες ζαχαρη 5 κουταλιες κορν φλαουρ 3 κουταλιες αλευρι και λιγο ζεστο γαλα και τα χτυπαμε…
Σιγα σιγα το ριχνουμε στο γαλα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.
Καταβαζουμε απο τη φωτια ριχνουμε μεσα 120 γρ. Βουτυρο και 2 βανιλιες.
Στρωνουμε σε ταψι φρυγανιες ριχνουμε σιροπι… Λιγη κανελιτσα και απο πανω απλώνουμε την κρέμα
Απο πανω βαζουμε σαντιγυ και καβουρδισμενα αμυγδαλα…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ !
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Παίρνουμε μισο κιλο κανταιφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,ρίχνουμε πανω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμενο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιωνουμε και το ψήνουμε να ροδισει!
Το αφήνουμε να κρυώσει παρα πολύ καλά!
ΣΙΡΟΠΙ:
2 νεροποτηρα νερό,
2 νεροποτηρα ζάχαρη,
μισο λεμόνι τον χυμό του!
Βράσιμο να δέσει!!Σιροπιαζουμε κρύο κανταιφι χλιαρό σιρόπι!
ΚΡΕΜΑ:
Μισο κιλό γάλα,
2 κουταλιες της σούπας.
ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε διαλυμενα κορν φλαουρ, αλεύρι τα οποία διαλυσαμε σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο, κρόκους, βανίλια!
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Όπως είναι σιροπιασμενο το κανταιφι προσθέτουμε.απαλά μέσα στο κανταιφι την κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ απαλά να μην λασπωσει!Απάνω με προσοχή σαντιγυ και μπόλικο καρύδι,η αμύγδαλο ψιλοκομμένο!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.