Συνταγές
Περιποιημένα και στρουμπουλά κολοκυθοκεφτεδάκια στο τσακ μπαμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
5 μεγάλα κολοκυθάκια
100 γρ φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
3 κσ φρυγανια
2 κσ φαρίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμος
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τους βάζουμε αλάτι και τα αφήνουμε για μια ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά από μια ώρα τα σφίγγουμε καλά , και προσθέτουμε, κρεμμύδι, αυγό, φαρίνα, φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, φέτα , δυόσμο.
Τα φτιάχνουμε μπουκιτσες τα αλευρωνουμε και τα τηγανίζουμε
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ωραιότατους κολοκυθοκεφτέδες και μοσχομυριστοί με φρέσκα μυρωδικά
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
5-6 κολοκυθιά μέτρια τριμμένα στο χοντρό και πολύ καλά στραγγισμένα ( 2 φορές) ,
2 μέτρια κρεμμύδια ξέρα στον τρίφτη ,
2 -3 φρέσκα κρεμμυδάκια στο μουλτι ,
1 κούπα μαϊντανό ,
1 κούπα άνηθο ,
1 κούπα δυόσμο ,
1/2 κούπας βασιλικό φρέσκο
, ρίγανη ,
2 αυγά ,
8 κουτ σούπας φρυγανιά τριμμένη
150 γρ κασέρι χοντροτρυμμένο ,
αλάτι , πιπέρι …
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
Βάζουμε σε χαρτί κουζίνας μετά το τηγάνισμα …
Μπορούμε να τους ψήσουμε στον φούρνο χωρίς να τους αλευρώσουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”