Συνταγές
Ωραιότατη τούρτα όρεο με τέλεια υλικά και άψογη εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
3 κ.γ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατέυουμε απαλά. Ψηνουμε σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Αφηνουμε να κρυώσει καλά ( από την προηγούμενη μερα) και κόβουμε σε τρεις δίσκους
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
1κ γ νες καφε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1πακετο μπισκότα ορεο τριμμένα
2 κ.σ μερεντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχυρεστη προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βγάζουμε το 1/3 και το αφήνουμε στην άκρη. Στο υπόλοιπο προσθέτουμε το τριμμενο μπισκότο και ανακατέυουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Στην κρέμα που κράτησε προσθέτουμε την μερέντα και ανακατέυουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε τις δύο κρέμες στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα γαλακτος
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτηρο
Συναρμολόγηση
Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε βάζουμε την κρέμα με την μερέντα ξαναβάζουμε παντεσπάνι σιροπιάζουμε βάζουμε την κρέμα με τα ορεο. Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζουμε την υπόλοιπη κρέμα ορεο (Κρατώντας λίγη για να καλύψουμε μετά τα πλαινα) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφηνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνουμε επάνω από την τούρτα. Αφηνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγουμε την φόρμα καλύπτουμε με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαινα και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο
Στόλιζουμε με μπισκότα ορεο και την γκαναζ που περίσσεψε αφού την άφησουμε να παγώσει και την βαζουμε σε κορνε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”