Συνταγές
Ωραιότατα γεμιστά με μυρωδικά για σήμερα
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 15 γεμιστά έβαλα 16-17 κουταλιές της σούπας ρύζι γκλασε και λίγο κίτρινο.
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, 3-4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, μισή κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο φρέσκο, τίς ψιχες των λαχανικών, 2 ψιλοκομμένες ντομάτες μέσα στην γέμιση, 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ ντομάτα , μισή κούπα ελαιόλαδο. Αλατοπιπερο ρίγανη πάπρικα γλυκιά, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, και λίγο μπαχάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα σωταρω τά κρεμυδια μέσα στο ελαιόλαδο, ύστερα ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζω για 15-20′ για να σωθούν τα υγρά όσο γίνεται. Στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι και κατεβάζουμε από τη φωτιά .
Γεμίζω, έβαλα και πατάτες εδώ και κει, λίγο αλατοπιπερο από πάνω και ελάχιστο ακόμη ελαιόλαδο έτσι με το ροι και ψήνουμε για 1 μισυ ώρα με το δικό μου φούρνο αεροθερμο στους 190. Σάν σύκο έγιναν τα γεμιστά και πεντανόστιμα. Με τυρί φέτα δίπλα και τριφτη ( φέτα με φρέσκια ρίγανη Ικαρίας).
Θα φάμε και αύριο διότι έχουμε ταξείδι για Πειραιά αύριο το βράδυ και θα ετοιμάζω τσάντες. Οπότε ξανά μαγείρεμα την Πέμπτη πρώτα ό Θεός.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.