Συνταγές
Ωραίο πορτοκαλένιο κέικ με γιαούρτι και τρούφα σοκολάτας
Ένα κέικ που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια, μικροί και μεγάλοι. Το φτιάχνουμε με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και γιαούρτι και για επικάλυψη βάζουμε σοκολάτα με νιφάδες σοκολάτας. Εγώ το απολαμβάνω περισσότερο το πρωί πριν πάω στη δουλειά.
Υλικά
4 αυγά
400 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. γάλα
200 ml. σπορέλαιο
250 ml. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γρ. μπέικιν
100 γρ. τρούφα
Για την επικάλυψη
125 γρ. κουβερτούρα
50 ml. γάλα
Νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα
Εκτέλεση
Πρώτο βήμα είναι να πάρουμε ένα μπολ και να χτυπήσουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τον χυμό και δουλεύουμε.
Αρωματίζουμε στη συνέχεια με το ξύσμα και τις βανίλιες.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν να γίνει ζύμη.
Ρίχνουμε κατόπιν την τρούφα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Εν συνεχεία, απλώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό με ένα ξυλάκι.
Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Επικάλυψη: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
Τέλος, περιχύνουμε την χλιαρή σοκολάτα πάνω από το γλυκό και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.
Δες τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Σου άρεσε αυτό το κέικ με γιαούρτι; Θα άλλαζες κάτι;