Συνταγές
Ωραίοτατες και νοστιμότατες μπιφτεκόπιτες που λιώνουν στο στόμα – για όλες τις ώρες ,για το σχολείο, το κολατσιό ,τη δουλειά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα ποτήρι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγια
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλατι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει με το δικό μου ποτήρι μου πήρε 850 γραμμάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκανίτσα ριχνουμε πρώτα το χλιαρό νερό με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την μαγια ανακάτεψα και άφηνουμε 5 λεπτά… Πρόσθετουμε ένα ποτήρι του νερού γιαούρτι ένα ποτήρι λάδι ;τα δύο αυγά και το αλάτι χτύπησα με το σύρμα και έριχνα σιγά-σιγά το αλεύρι …ανακατεύουμε μέχρι που γίνει ένας χυλός και στη συνέχεια ανακάτευουμε με το χέρι… Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι που είναι σαν βαμβάκι.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί…!!!
Παίρνουμε ζυμαράκι σαν ένα πορτοκάλι μέτριο φτιάχνω μία μπαλίτσα; ακουμπάμε πάνω στον πάγκο μου και ανοίγουμε με τα δάχτυλά μου μία πίτα αρκετά μεγαλούτσικη.
Βάζουμε κάτω-κάτω μία φέτα τυρί του τοστ μισή γαλοπούλα μισό μπιφτέκι (εγώ έβαλα μπιφτέκι ψημένο κοτόπουλο) δύο λεπτές φετούλες πιπεριά και κέτσαπ.
Κλείνουμε δεξιά και αριστερά με τα δάχτυλά μου και ρολάρουμε για να κλείσει η πιτούλα… Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού.
Ψήνουμε 25 με 30 λεπτά σε αέρα στους 180.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.