Συνταγές
Ολα πολυ ωραία και νόστιμα – μπιφτέκια κοτόπουλου με κους κους για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τά μπιφτέκια κοτόπουλου
Για 500 γρ. κιμά κοτόπουλου, 1 ξερό κρεμμύδι στο μούλτι μαζί με 1 αυγουλάκι, 1 ντομάτα μέτρια, 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και 2 κτσ. βρώμη, λίγο μαϊντανό και θυμάρι, αλατοπίπερο, 2 κτσ. γάλα και 1 κτσ. μηλόξυδο, πάπρικα καπνιστή, λίγο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά, βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για 1 ώρα, και ύστερα πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο αερόθερμο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25′. Μου περίσσεψαν και 4 μπιφτέκια, τά έβαλα στην κατάψυξη.
Για το κους κους
Απλά το βράζουμε όπως το πιλάφι για 10′ μέχρι να μείνει το κους κους.
Μέσα προσθέτουμε πιπεριά Φλωρίνης και καρότο, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο αλάτι, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, λίγο μοσχοκάρυδο πάπρικα γλυκιά και 1 φύλλο δάφνης.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Σούπερ σπέσιαλ και χορταστική πίτσα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αλεύρι τύπου 00
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτγ. ζάχαρη
-1 φακελάκι ξερή μαγιά και λίγο λιγότερο
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-300 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60 λεπτά. Κατόπιν αφού ξεφουσκώσουμε τη ζύμη, ανοίγουμε ένα φύλλο όσο είναι το ταψί μας, (το οποίο το λαδώνουμε και βάζουμε το φύλλο από πάνω).
Τοποθετούμε υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 25 λεπτά με 30 αναλόγως από το φούρνο.
Εγώ έφτιαξα σάλτσα ντομάτας από – πελτέ ντομάτας με λίγο νεράκι, τριμμένο σκόρδο, ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και από πάνω έβαλα μπέικον, πάριζα, γκούντα, κεφαλοτύρι, πράσινη πιπεριά, ελιές, κόκκινη πιπεριά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”