Συνταγές
Υπέροχη θρεπτική και λαχταριστή ψαρόσουπα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μισή κιλό ψάρια
6 Πατάτες
6 Καρότα
2 μεγάλα Κρεμμύδια
1 ματσάκι Σέλινο
Αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια τα βράγχια και τα εντόσθια.
Τα πλένουμε πολύ καλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό βρύσης να βράσουν.
Όταν αρχίζει ο βρασμός ξαφρίζουμε, βάζουμε ένα με δύο καρότα ένα κρεμμύδι, λίγο σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμάκι.
Σε άλλη κατσαρόλα έχουμε κόψει τα κρεμμύδια τα καρότα σε κυβάκια και τα σωτάρουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια και τα σωτάρουμε λίγο ακόμη όλα μαζί .
Ρίχνουμε το ζωμό που έβρασαν τα ψάρια καθώς και το σέλινο, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν και να χυλώσει το ζουμάκι.Εάν χρειαστεί λίγο νεράκι προσθέτουμε.
Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εάν κάποιος θέλει την αυγοκόβει.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή..
Ελάτε να γνωρίστε μία πεντανόστιμη ποντιακή σούπα, κατευθείαν στο πιάτο μας – Τανωμενος Σορβας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ πασκιταν(ειδος αλμυρου γιαουρτιου)250 γρ κορκοτο,3 κ.σ.ελαιολαδο,1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο,1 κ.σ.δυοσμο ξερο,μισο κ.γ.αλατι,2 λιτρα περιπου νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το νερο με το κορκοτο να.βρασει
Σε ενα μπολ εχουμε τα πασκιαν παιρνουμε λιγο ζωμο απο το κορκοτο και το ανακατευουμε
Και στην συνεχεια το ριχνουμε στην κατσαρολα ανακατευουμε συνεχως να μην σβωλιασει
Σε ενα τηγανι βαζουμε το κρεμμυδι με το ελαιολαδο και το ανακατευουμε να αχνιστει
Ριχνουμε και το δυοσμο!Και στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο σορβα ανακατευουμε και ετοιμο
Οταν το σερβιρουμε ριχνουμε ξερο δυοσμο!Τρωγεται ευχαριστα χειμωνα και κρυο το καλοκαιρι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”