Συνταγές
Χωρίς ζάχαρη μαλεμπί με μαστίχα ξύσμα λεμόνι και κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 ml φρέσκο αγελαδινό γάλα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική Στέβιας 0 θερμίδων σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
1/2 κούπα ρυζάλευρο – βάλαμε ΧΙΩΝ –
2 δάκρυα μαστίχας αλεσμένα η κοπανισμένα σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 ακερωτο λεμόνι
Κανέλα Κεϋλάνης για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, και τα διαλύουμε με λίγο από το γάλα, ανακατεύοντας.
Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει εντελώς.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε χυτήρα, – για ευκολία- και μοιράζουμε σε ποτηράκια.
Περιμένουμε να κατέβει η θερμοκρασία της κρέμας, και την βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει.
Απολαμβάνουμε πασπαλίζοντας λίγη κανέλα στην επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τίποτα καλύτερο από ένα σπιτικό κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη.
Φτιάξτε κρύο τσάι για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού – Πολύ ωραίο ,εύκολο κ δροσερό !!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
1 λίτρο νερό
20 γρ. τσάι pina colada
2 κ.σ. μέλι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
δυόσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το νερό και μόλις βράσει στους 100 βαθμούς, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα δοσομετρητή.
Προσθέτουμε το τσάι, το μέλι, το λεμόνι, ανακατεύουμε και περιμένουμε 10 λεπτά.
Αδειάζουμε το μίγμα με ένα σουρωτήρι σε ένα μπωλ και ξανά στο δοσομετρητή και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες.
Σερβίρουμε με λεμόνι και λίγο δυόσμο.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας για “κρύο τσάι”, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα απλα απολαύστε το παρακάτω βίντεο και κάντε εγγραφή στο κανάλι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis