Γλυκα
Μαλεμπί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φίνο, μεταξένιο, ανατολίτικο γλυκό το Μαλεμπί του Νερού. Μια υπέροχη πορτοκαλένια κρέμα, μια αθώα κρέμα σχεδόν παιδική, με έντονους τους τόνους των αιθέριων αρωμάτων των εσπεριδοειδών και με πολύ δροσερή γεύση, αφού γίνεται με νερό! Το νερό μπαίνει αντί του γάλατος, που είναι η άλλη εκδοχή του γλυκού.
Ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο παντός καιρού και διάθεσης. Ό,τι πιο ελαφρύ και αρωματικό για να συνοδέψει εξαιρετικά ένα πλούσιο εορταστικό γεύμα. Τα καβουρντισμένα αμύγδαλα είναι η “must” προσθήκη και τα οποία θα του χαρίσουν τη σημαντική γευστική “διαφορά στο νήμα” της επίγευσης. Δικό σας!
Υλικά (∼10 μερίδες)
1 λίτρο νερό
120g νισεστές
600g ζάχαρη
20g μαργαρίνη
200g αμύγδαλα ασπρισμένα
15 καρφάκια γαρύφαλλου
2 πορτοκάλια ζουμερά χυμός & ξύσμα
1 λεμόνι χυμός & ξύσμα
Δες την συνέχεια στο www.kitchenstori.es