Συνταγές
Νηστίσιμο τσιζκέικ με καραμέλα από χουρμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώργος Μπαξεβάνογλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση θα χρειαστείτε:
300γρ. μπισκότα Digestive
125γρ. φυτίνη
Για την κρέμα:
700γρ. κρέμα τυρί (φυτική)
300γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
3 κ.σ λάδι καρύδας
100γρ. ζάχαρη άχνη
λίγο ξύσμα λεμονιού
Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
Εκτέλεση: Για την βάση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Έπειτα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο (φυτίνη) στο μούλτι με τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν πλήρως. Σε ένα τσέρκι με μια λαδόκολλα στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα μπισκότα και η βάση μας είναι έτοιμη.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυρί μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη αχνη, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να γίνουν μια ωραία βελούδινη κρέμα. Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΟ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ
Υλικά:
150 γρ. γραμμάρια χουρμάδες
250 ml γάλα φρέσκο ( γάλα αμυγδάλου για vegan ή για περιόδους νηστείας)
½ κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο σε πάστα * ( προαιρετικά )
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά της καραμέλας στο μούλτι ή επεξεργαστή τροφίμων που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογεννοποιηθούν και να γίνουν κρέμα. Αν δεν χωράνε όλα μαζί τα βάζουμε μισά μισά και τα πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε τώρα το πολτοποιημένο μίγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας το οποίο ανάβουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα και αρκετά συχνά για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να δούμε το μίγμα να πήζει, να παίρνει χρώμα χρυσό-καφέ και να μειώνεται κατά το ήμισυ σε όγκο.
Όταν γίνει αυτό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Η καραμέλα είναι έτοιμη. Την διατηρούμε στο ψυγείο για μερικές μέρες ή για περισσότερο καιρό στην κατάψυξη.
Στο τέλος ενσωματώνουμε την καραμέλα πάνω στο cheesecake και ντεκοραρουμε με χουρμάδες και φρέσκα φύλλα δυόσμου και ένα ρόφημα από γάλα αμυγδάλου, φουντούκια,κακάο,λάδι καρύδας,φυστικοβουτυρο, φράουλα και μέλι
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για τσιζκέικ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώργος Μπαξεβάνογλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”