Συνταγές
Χοιρινό φιλέτο στο τηγάνι και μία θαυμάσια μαρινάδα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δες παρακάτω μία νόστιμη συνταγή για μαρινάδα και μυστικά για να φτιάξεις το καλύτερο χοιρινό φιλέτο!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
1.360 γρ. χοιρινό φιλέτο σε κομμάτια (ψαρονέφρι)
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
80 γρ. γλυκό λευκό κρασί
θυμάρι ρίγανη
1 κουτ. σ. αλεύρι ολικής
½ φλυτ. νερό
Λάδι για το τηγάνι ( έβαλα ηλιέλαιο)
Αλάτι
Για την μαρινάδα:
1 πρεζα κουρκουμα
1 πρεζα πάπρικα
1 κυβο βοδινό
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Από την προηγουμένη, σε μπολ, διαλύω σε 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο τον κύβο, προσθέτω την πάπρικα, τον κουρκουμα, αλείφω με το μείγμα αυτό το κρέας, φροντίζοντας να πάει παντού. Σκεπάζω με μεμβράνη, και βάζω στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα, τηγανίζω το μαριναρισμένο ψαρονέφρι, και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Το σβήνω με το λεμόνι και το κρασί, που έχω βάλει μαζί, σε φλυτζάνι, περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια, βγάζω το κρέας, το βάζω σε πιατέλα, σουρώνω την σάλτσα, του τηγανιού, διαλύω το αλεύρι στο ανάλογο νερό, και δένω την σάλτσα μου. Ξαναβάζω το χοιρινό φιλέτο μέσα στην σάλτσα, πασπαλίζω με το θυμάρι, ην ρίγανη, και το αφήνω να ρουφήξει πριν σερβίρω.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το κρέας το τηγανίζω λίγο, λίγο, σε δυο – τρεις τηγανιές προσθέτοντας κάθε φορά λίγο λάδι, έτσι ώστε να τηγανιστεί ομοιόμορφα και να ροδίσει.
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Καταχώρισε και εσύ την δικιά σου συνταγή πατώντας εδώ!
Δες και άλλες νόστιμες συνταγές με χοιρινό!