Συνταγές
Μία πρόταση για το πώς να φτιάξουμε σπιτικό χειροποίητο μπέικον χωρίς συντηρητικά !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ενα πολυ νοστιμο και ευκολο αλλαντικο που μπορει να κανει ο καθενας
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε φιλέτο κοτόπουλο , γαλοπούλα , ζαμπόν από μπούτι χοιρινό….
Η Συνταγή είναι από Тихомир Бъчваров – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 1 ( ένα ) κιλό κρέας :
18-20 γρ αλάτι
5-7 γρ πιπέρι μαύρο
κίμινο, μπαχάρι , μοσχοκάρυδο , σκόρδο και ότι άλλο Σας αρέσει
Λοιπόν , πήραμε ένα κιλό πανσετα χωρίς δέρμα και κόκαλο. Ετοίμασουμε μίγμα με το αλάτι και τα μπαχαρικά , τριψουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και το βαλουμε σε μια σακούλα που κλείνει.
Άφησουμε στο ψυγείο ( 2 – 6 °С ) για τρεις ημέρες ( αν είναι πιο μεγάλο και χοντρό είναι τό κομμάτι , θα χρειαστεί παραπάνω μέρες ) , το πρωί και το βράδυ το κανουμε μασάζ και γυρνούσα το πάνω κάτω.
Μετά το έπλυνα , το κανουμε ρόλο , σε ένα δίχτυ ( μου το έδωσε ο κρεοπώλης ) θερμόμετρο και στο φούρνο στον αέρα πρώτα στους 50° βαθμούς , μετά από δύο ώρες στους 80° μέχρι στο κέντρο να φτάσει 70°С.
Αμέσως μετά το βαζουμε σε παγωμένο νερό και στο ψυγείο. Αφού δεν έχει συντηρητικά, καλό είναι να το καταναλώνετε σε 4 – 5 μέρες.
Η Συνταγή είναι από Тихомир Бъчваров – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ψητές πατάτες με μπέικον και τυριά
Υλικά (5 μερίδες)
- 5 μεγάλες πατάτες
- 150 gr μπέικον
- 50 gr γραβιέρα τριμμένη
- 50 gr γκούντα, τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και σκουπίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες 3-4 χιλιοστών, φροντίζοντας να μη διαχωριστούν. Ένας πρακτικός τρόπος είναι να βάλουμε δυο chopsticks ή δυο μαχαίρια από κάτω, έτσι το μαχαίρι κοπής δεν θα τις διαπεράσει πέρα ως πέρα.
Δες την συνέχεια στο www.kitchenstori.es