Συνταγές
Χειμωνιάτικη βελουτέ Καροτόσουπα με μπέικον και γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μπαίνει ο χειμώνας, πέφτει η θερμοκρασία και φτιάχνουμε νόστιμες ζεστές σουπίτσες, ξεκινώντας με μία καροτόσουπα με ξεχωριστή υφή αλλά και μοναδική γεύση. Συνοδεύεται με μπέικον και προαιρετικά γιαούρτι. Καλή απόλαυση!
Υλικά
1 κιλό καρότα
1 μεγάλη πατάτα
1 κρεμμύδι
5 φέτες μπέικον
Ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή από κρέας
Αλάτι-Πιπέρι
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια όλα τα λαχανικά μας.
Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον και το βγάζουμε όσο είναι μαλακό.
Κατόπιν, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε τα καρότα, την πατάτα και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό (λαχανικών ή κρέατος), αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-45 λεπτά, μέχρι ουσιαστικά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, κατεβάζουμε από την φωτιά και τα κάνουμε βελουτέ.
Ενσωματώνουμε τον κρόκο και το γιαούρτι κι έπειτα προσθέτουμε το μισό ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Τέλος, σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μπέικον.
Καλή απόλαυση! Αν δεν έχεις δοκιμάσει να κάνεις καροτόσουπα μέχρι σήμερα, είναι ευκαιρία να το κάνεις! Ότι πρέπει για τον χειμώνα.
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!