Συνταγές
Χατσαπούρι τηγανιού που γίνεται μούρλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Anna Lampropouloy-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά:
600 αλεύρι γ.ο.χ.ειδικο για πίτες 270 νερό σ.θ.π. 60γρ.ενεργο ( 1-2-2) υγρό φυσικό προζύμι 20 γρ. ρακή 13 γρ.αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύουμε το νερό με τό αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα για 30′ (αυτολυση) Ενσωματώνουμε τό προζύμι και τά υπόλοιπα υλικά με τελευταίο τό αλάτι.Ζυμωνουμε με τό χέρι ή με τό μίξερ.Αφηνουμε τη ζύμη νά ξεκουραστεί για 30′ και την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια που τά πλάθουμε σέ μπάλες.
Τις λαδώνουμε ελαφρά τις σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και τις αφήνουμε να φουσκώσουν ( γύρω στις 3_4 ώρες) ΑΝ θέλετε διακόπτεται εδώ την διαδικασία και τις βάζετε στο ψυγείο κατ’ ευθείαν για νά τις φτιάξετε άλλη στιγμή).
Μόλις φουσκώσουν ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια κάθε μπάλα σε διάμετρο όσο ένα πιατακι του φρούτου και βάζουμε στο κέντρο της 1.5 κουταλιά τριμμένα τυριά ανακατεμένα 1 αυγό και μαύρο πιπέρι.
Σηκωνουμε την πιτουλα από διάφορα σημεία της περιφέρειας μορφοποιουμε κάθε δίσκο σέ πουγκί.Το γυρίζουμε ανάποδα ( οι ενώσεις από κάτω).Και με λαδωμένα χέρια το ξανά ανοίγουμε σε δίσκο.Αλειφουμε την πίτα με λάδι και την ψεκάζουμε με νερό.Την ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι πού το έχουμε περάσει με ένα λαδομμενο πινέλο.
Πρωτα από την μία πλευρά και ύστερα από την άλλη.Οταν βγάλουμε τις πίτες τίς αλείφουμε με( αγουρέλαιο) όσοι έχετε.Οσοι δεν έχετε τις αλείφετε με ελαιόλαδο ή βιταμ η βούτυρο ότι προτιμάει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zaferios Chatzichalkias”