ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ντοματάκια
1½ κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
½ φλιτζάνι σάλτσα λεμονιού
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ντοματάκια από την φλούδα τους και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με αρκετό νερό ώστε να τα καλύπτει.
Προσθέτουμε την σάλτσα λεμονιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 ώρες.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι αναμειγνύοντας την ζάχαρη με το νερό.
Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε τα ντοματάκια και όταν το σιρόπι βράσει τα προσθέτουμε μαζί με την βανίλια και τον χυμό από ½ λεμόνι.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε 24 ώρες στο σιρόπι για να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα τα αφαιρούμε και βράζουμε το σιρόπι μέχρι που να δέσει (όταν ρίχνουμε μία σταγόνα στο νύχι από τον αντίχειρά μας και το γυρνάμε να μην στάζει).
Όταν δέσει βάζουμε τα ντοματάκια μέσα και τα αφήνουμε για ακόμα μία μέρα.
Αν θέλουμε πριν τα αποθηκεύσουμε μπορούμε να βάλουμε (σπρώξουμε) ασπρισμένα αμύγδαλα στο κέντρο από τα ντοματάκια.
Επίσης μπορούμε να σκορπίσουμε και λίγα αμύγδαλα στο βάζο.