Συνταγές
Πατάτες ογκρατεν φούρνου – Πολύ ωραία φαγάκι πεντανόστιμο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
5-6 μέτριες πατάτες βρασμένες
10 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
400γρ. Τυριά διάφορα
2 συσκευασίες των 200ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Βουτυρωνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε μια στρώση πατάτες αλατοπιπερωνουμε
βάζουμε το μισό μπέικον τα μισά τυριά και ακολουθούμε δεύτερη στρώση το ίδιο πάλι και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω…
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Φτιάξε το πιο νόστιμο Σουφλέ με πατάτες, μανιτάρια και μπέικον
Υλικά
4 πατάτες
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. μπέικον
1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
250 γρ. γιαούρτι
αλάτι και πιπέρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο
μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.Κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι.
Τις αφαιρείτε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τις πατάτες.
Μοιράζετε το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες.Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνετε τη γραβιέρα τριμμένη.Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.