Συνταγές
Καταπληκτικό λαδερό φαγητό φασολάκια
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!
1 μιση κιλό φασολάκια
1 πατάτα
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
5 ντομάτες χωρίς την φλούδα κομμένες σε καρεδακια
Μαϊντανό
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:!
Καθαρίζω και πλένω τα φασόλια ,αν έχουν νευράκια τα καθαρίζω γύρω – γύρω .
Καθαρίζω τα κρεμμύδια τα κόβω μικρά κομματάκια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το λάδι και τα φασόλια σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κάπου κάπου.
Αφού μαλακώσουν λίγο ρίχνω τις πατάτες κομμένες, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, αφήνω να σιγοβρασουν με τα υγρά τους, προς το τέλος προσθέτω το αλάτι και αφήνω να μείνει με το λαδάκι τους.
Εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο νεράκι, συνήθως δεν χρειάζεται σιγοβράζει με τα υγρά του.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Δεν έχουμε λόγια.. Πολύ ωραία και αφράτα τυροψωμάκια!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη βαζουμε 1 κιλο αλευρι( μισο σκληρο μισο γ. ο. χ.) 1 φακελακι μαγια 1 κουταλια ζαχαρη και 1 κουταλακι αλατι.
Ριχνουμε χλιαρο νερο (λιγο λιγο) και ανακατευουμε να γινει μια ζυμη πολυ μαλακη που να κολλάει στο χερι.
Δεν ζυμωνουμε… σκεπαζουμε με μεμβρανη 20 λεπτα.
Μετα λαδωνουμε καλα μια επιφανεια ριχνουμε τη ζυμη και ζυμωνουμε 2 λεπτα. Αφηνουμε παλι 5 λεπτα.
Παλι σε λαδωμενη επιφανεια ανοιγουμε με τα χερια μας στρογγυλο φύλλο μεδιαμετρο 30 εκατοστα τριβουμε 300 γρ. Φετα μαζι με λιγο λαδι και τυλιγουμε αρκετες φορες…
Κοβουμε κομματια και τα τοποθετουμε σε καλα λαδωμενο ταψακι.. Αφηνουμε να φουσκωσουν και ψηνουμε σε αερα 180 β. περιπου 40 λεπτα…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”