Συνταγές
Ένα μαμαδίστικο φαγάκι σήμερα – μοσχαράκι με φασολάκια χάντρες και πατατούλες…
Η Συνταγή είναι από Κικη Τριλυρακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λάδι στη κατσαρόλα,σοτάρουμε πολύ καλά το πλυμένο και κομμένο μοσχαράκι,προσθέτουμε το κρεμμύδι να πάρει δύο βόλτες και σβήνουμε με λίγο κονιάκ,μισό φλυτζανακι του καφέ.
Προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή πελτέ, εγώ έβαλα ντομάτα που έχει ψήσει κι έχει κάνει σάλτσα η πεθερά μου από το κήπο της..
Αλάτι,πιπέρι,νεράκι για να βράσει το κρέας.
Όταν τσιμπιέται με το πηρούνι, αλλά θέλει αρκετά για να ψηθεί, ρίχνουμε τις χάντρες γιατί κι αυτές θέλουν τουλάχιστον τρία τέταρτα της ώρας για να γίνουν.
Εγώ έβαλα και μισό κιλό φασολάκια μπαρμπούνια φρέσκα που είχα από τη λαϊκή.
Τα πρόσθεσα μισή ώρα μετά τις χάντρες.
Κάθε φορά που προσθέτω ένα υλικό,ρίχνω λίγο αλατάκι πάνω του για να νοστιμίσει, εννοώ δεν ρίχνω όλο το αλάτι του φαγητού από την αρχή,αλλά λίγο λίγο σε κάθε νέο υλικό που προσθέτω.
Τέλος δέκα λεπτά πριν όλα είναι έτοιμα,ρίχνουμε δύο πατατούλες κομμένες σαν κύβους και ψιλοκομμένο μαϊντανό…
Αφήνουμε το φαγάκι μας με σάλτσα για βούτες και καλή μας όρεξη ( στο πιάτο της φωτογραφίας δεν έχω βάλει πολύ σάλτσα γιατί είναι του γιου μου που δεν βουτάει,ο τυχερός…)…
Η Συνταγή είναι από Κικη Τριλυρακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!