Συνταγές
Το καλύτερο μου ! Φασολάκια λαδερά το φαγητό μας σήμερα
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πατάτες
1 ντομάτα στον τρίφτη
1 καρότο
μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
1 πιπεριά πράσινη κ κόκκινη
αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο
λάδι, και ντοματοχυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι προσθέσω τα φασολάκια και τις πατάτες για να τσιγαριστούν
Μετά προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και τα τσιγαρίζω για λίγο ακόμα.
Συμπληρώνω λίγο νεράκι και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μυρωδάτα γλυκά αχλαδάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
-250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
-2 κτσ. ζάχαρη
-1 φλ. τσαγιού κορν φλάουερ
-1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
-1 φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
-1 κτγ. μπέικιν
-2 βανίλιες
-αλεύρι όσο πάρει
Για την διακόσμηση
καρφάκια γαρύφαλλο
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ το βούτυρο με την άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν λεία, προσθέτουμε το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος ενός καρυδιού και δίνουμε το σχήμα του αχλαδιού όπως στην φωτό και βάζουμε από ένα γαρίφαλο στο πάνω μέρος.
Τοποθετούμε τα αχλαδάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο των 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με καρύδια η αμύγδαλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”