Συνταγές
Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για φασόλια λαδερά
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια πλατιά φρέσκα
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
1 κουτ.σούπ. πελτέ (έχω δικό μου σπιτικό)
250γρ. φρεσκοτριμμένη ντοματούλα (δικιά μου σε βαζάκια!)
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
3-4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις κορυφές και τις πλαινές ίνες από τα φασολάκια (αυτό θα μας πάρει τον περισσότερο χρόνο) και τα πλένουμε πολύ καλά. Βάζουμε στη χύτρα το ξερό κρεμμύδι τριμμένο, την κόκκινη πιπεριά, αχνίζουμε με λίγο νεράκι
μετά προσθέτουμε ελαιόλαδο (όσο σας αρέσει), μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε τον πελτέ στον πάτο της χύτρας, τον “καίμε” γύρω γύρω για να μοσχομυρίσει
Προσθέτουμε τα φασολάκια, τον μαιντανό, τις πατατούλες και την τριμμένη ντοματούλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και μόλις το μείγμα μας έρθει σε βρασμό, κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά
Ανοίγουμε τη χύτρα, αφήνουμε λίγο να βράσει ανοιχτή για να σωθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι και τη σαλτσούλα του και…σερβίρουμε με μπόλικη φέτα και ψωμάκι για βουτίτσες
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.