Συνταγές
Καλοκαιρινο γιαγιαδιστικο φαγητο! ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κατεψυγμένα φασολάκια ή φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
2-3 πατάτες
1/2 ποτήρι νερού λάδι
αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γλ.κύμινο
1 δαφνόφυλλο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα φασολάκια, αφού τα έχουμε καθαρίσει από τις ίνες τους και πλύνει, εφόσον είναι φρέσκα.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και αυτά.
Μετά ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα και τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, κύμινο (του πάει πολύ), το δαφνόφυλλο, χαμηλώνουμε την φωτιά, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν.
Μετά από 10λ. ρίχνουμε και τις πατάτες. 15λ. πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια για να βράσουν όλα μαζί.
Δοκιμάζουμε στο αλάτι, ρίχνουμε λίγο ακόμα λαδάκι και κατεβάζουμε από την φωτιά. Τα κεφτεδάκια τα έχουμε ετοιμάσει από πριν και τά έχουμε περάσει από το τηγάνι ώστε να ροδίσουν.
Η συνταγή για τα κεφτεδάκια, περιλαμβάνει ψωμί μουλιασμένο σε νερό, αυγό, λίγο ξίδι, μία ντομάτα ψιλοκομμένη, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο, κύμινο, πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι. βάζουμε και φρέσκο δυόσμο.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.