Συνταγές
Φανταστική, λαχταριστή, αφράτη μηλόπιτα αναποδογυριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για 32 νούμερο ταψί.
Υλικά
Για το κέικ
200 γρ βούτυρο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
5 αβγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φλ.γαλα
1 φαρίνα 500 γρ
1 κ.γ μπεικιν
2 μήλα κομμένα σε κύβους
1 φλ. Σταφίδες ξανθές
1/2 φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.σ κόφτη κανέλα
2 κ.σ ζάχαρη( επιπλέον για το ράντισμα των μήλων)
Για το ταψί
100 γρ βούτυρο
3/4 φλ. ζάχαρη καστανή
3-4 μεγάλα μήλα ( πράσινα και κόκκινα με τη φλούδα τους.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε αρχικά το ταψακι μου στο οποίο στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το βουτυρακι μου. Πασπαλιζουμε με τη καστανή ζάχαρη.
Κόβουμε τα 3 μήλα και τα απλώνουμε στο ταψί. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Σιγά σιγά ξεκινώντας από το αλεύρι (και το μπεικιν)προσθέτουμε στο μίγμα των αβγών εναλλάξ με το γάλα.
Σταματαμε το μίξερ και κραταμε στην άκρη. Σε ένα μπολ κόβουμε σε κύβους τα μήλα μου προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα ,τις σταφίδες ,τα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Με μια μαριζ τα ανακατεύουμε μέσα στο κέικ μου. Περιχύνουμε στο ταψί μου πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε στους 180 για μια ώρα περίπου!
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμαρουμε. Πασπαλιζουμε με άχνη και σερβίρουμε και επιπλέον κανέλα αν θελουμε!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.