Συνταγές
Φανταστικά γιουβαρλάκια με αυγολέμονο. Έτσι θα τα κάνω από δω και πέρα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σου αρέσουν τα γιουβαρλάκια; Σήμερα σου παρουσιάζω μία συνταγή- εγγύηση που θα κάνεις και θα ξανακάνεις πολλές φορές στο μέλλον. Ενθουσιαστήκαμε όλοι στο σπίτι! Απλά πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι
Μαϊντανό
1 καρότο
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
50 γρ ρύζι Καρολίνα
Αλάτι – Πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο
Για τη σούπα
1 καρότο
1 πατάτα
1 πράσο
1 μικρή σελινόριζα
100 ml ελαιόλαδο
1½ lt νερό
Αλάτι – Πιπέρι
2 κρόκους αυγών
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε πολτοποιώντας το κρεμμύδι μαζί με το μαϊντανό στο μούλτι. Κατόπιν, τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το καρότο.
Έπειτα, αναμειγνύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τον πλάθουμε σε μπαλάκια.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το καρότο, την πατάτα, το πράσο και την σελινόριζα.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα στο καυτό ελαιόλαδο. Όταν μαραθούν ρίχνουμε το ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, τα γιουβαρλάκια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν είναι έτοιμα συνεχίζουμε με το αυγολέμονο. Δουλεύουμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού, όπως δείχνει και το βίντεο και ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό ζωμό.
Τέλος, περιχύνουμε με το αυγολέμονο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Έτοιμα και τα δικά μας γιουβαρλάκια! Καλή όρεξη!
Δες το βίντεο της συνταγής βήμα-βήμα:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!