Συνταγές
Πολύ πετυχημένη συνταγή για Φανουρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ο Αγιος Φανουριος Ειναι Θαυματουργος Οτι του ζητησεις το Φανερωνει και Αμεσα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
3 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του
1 κουταλακι του γλυκου σοδα
1,1/2 κουταλακι του γλυκου κανελα
1/2 κουταλακι του γλυκου γαριφαλο
1 κουπα αραβοσιτελαιο
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα χυμο πορτοκαλιου η νερο η γαλα
1/2 κουπα χονδροκομμενα καρυδια
1/2 κουπα σταφιδες.
Εκτελεση
Σε ενα μπολ ανακατεψτε ολα τα στερεα μαζι
Σε ενα αλλο μπολ ανακατεψτε το λαδι με την ζαχαρη
χτυπηστε για 5 στο μιξερ και προσθεστε τον χυμο πορτοκαλιου
Ριχνετε το αλευρι ανακατεμενο με ολα τα στερεα υλικα που γραφω παραπανω και ανακατευεται καλα
Αδειαστε το μειγμα σε ταψακι 28 εκ η σε ατομικα μπολακια λαδωμενα και αλευρωμενα η σε τσερκι και ψηστε στους 175 σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για υπέροχο αφράτο και λαχταριστό κέικ λαδιού
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ είναι από κ. Maria Kaloti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
Μισή κούπα λάδι
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξυζμα πορτοκάλι
1 Φ μπεικιν παουντερ
Μισή κούπα γάλα
1 βανίλια
Μισή κούπα φουντούκια με
σοκολάτα
2 κούπες αλεύρι γ ο Χ
τρούφα και κουταλιές με Μερέντα
Ψήνουμε στους 180 για 50 λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μετά το λάδι το γάλα το χυμό ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε σε δύο φόρμες μακρόστενα τέλος ρίχνουμε και κουταλιές Μερέντα
Για επικάλυψη λιώνουμε σε 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι ζάχαρη μια κουβερτουρα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρας Κυριακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.