Συνταγές
Φανουρόπιτα με άψογη εμφάνιση και άριστα υλικά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 φλ. ζάχαρη
1 κτγ. κανέλα
1/2 κτγ. γαρύφαλλο
1/2 κτγ. σόδα
1/2 φλ. σταφίδες
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 πακέτο φαρίνα
άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω την ζάχαρη με το λάδι για να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι που μέσα έχω ανακατέψει την σόδα πάνω από το μπολ γιατί αφρίζει.
Συνεχίζω το χτύπημα προσθέτω, την φαρίνα με την κανέλα το γαρύφαλλο και τέλος τις σταφίδες και τα καρύδια .
Ψήνω σε λαδωμένο ταψάκι 26 εκ. σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφήνω να κρυώσει καλά και πασπαλίζω με άχνη!! Το ποτήρι που χρησιμοποίησα είναι 200 ml.
Την Βοήθεια του Αγίου να έχουμε όλοι!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Κυδώνια ψητά στο φούρνο με φανταστικό χρώμα
Η συνταγή είναι από Maria Papaeuthimiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα καθαρίζουμε βάζοντας τα κυδώνια σε μια λεκάνη με νερό και ρίχνουμε και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Τα κυδώνια ήταν 1500 γρ. τα βάζουμε στη γάστρα ρίχνοντας 800 γρ. ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό ( από το νερό της λεκάνης), 2 βανίλιες ,κανέλα ξύλο και γαρύφαλλο όσο εσείς θέλετε και λίγα φύλλα αρμπαρόριζα.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το σιρόπι.
**
Μία άλλη πρόταση που μας αρέσει πάρα πολύ και μπορείτε να την υλοποιήσετε όλο τον χειμώνα:
ψήνουμε και θα σας φανεί παράξενο ότι τα ψήνουμε γρήγορα στο μικροκυμάτων και αφού κρυώσουν λίγο φορές φορές τοποθετούμε επάνω γιαούρτι με μέλι και ότι άλλο μας αρέσει, π.χ.και αποξηραμένα φρούτα και σιρόπι καραμέλας.
Μία πρόταση κάπως έτσι ψήνουμε και τα μήλα με κανέλα και μέλι, είναι υπέροχα…
**
Η συνταγή είναι από Maria Papaeuthimiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.