Συνταγές
Φανουρόπιτα – εξαιρετικό αποτέλεσμα – Βοήθειά σας να είναι!
Η Συνταγή είναι από Απόστολος Φίλης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
500 γραμμάρια αλεύρι
1,1/3 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1,5 κούπα χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές γλυκού baking powder
1 κούπα τριμμένο καρύδι
1 κούπα σταφίδα
ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
βάζουμε και το μπέικιν παουντερ
και στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες τα καρύδια κ την κανέλα.
λαδώνουμε το ταψί μας ελαφρώς κ ρίχνουμε το μείγμα
ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
όταν βγει και την αφήσουμε να κρυώσει προσθέτουμε (αν θέλουμε)και την ζάχαρη άχνη από επάνω.
Η Συνταγή είναι από Απόστολος Φίλης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τέλειο αφράτο και λαχταριστό κέικ γεμάτο αρώματα και γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
250 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
380 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα
120 γρ χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή δύο μικρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, εναλλάξ λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, λίγο χυμό μέχρι να πάρει όλα τα υλικά .
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου μια ώρα ίσως λίγο περισσότερο το τρυπάμε με ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό.
Επειδή η φόρμα μου δεν είναι μεγάλη έβαλα και σε μακρόστενη.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.