Συνταγές
Έτοιμη και φέτος η φανουρόπιτά μας – Βοήθεια σας και του χρόνου με υγεία ,είναι υπέροχη.!!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-450 γρ. φάριναπ και 1 κτσ. ακόμη
-250 γρ. χυμό πορτοκάλι
-230 γρ. ηλιέλαιο
-60 γρ. σταφίδες
-60 γρ. καρύδια
-1 κτγ. κανέλα
-1 κτγ. σόδα
-φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σέ ένα σκεύος βάζουμε την ζάχαρη (εγώ την πέρασα από το multi) για να λιώσει πιο εύκολα. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και με έναν αυγοδάρτη το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε στην πορτοκαλάδα και τη σόδα (όταν κάνουμε αυτή την κίνηση το βάζουμε πάνω από το σκεύος που έχουμε τα προηγούμενα υλικά γιατί φουσκώνει πολύ).
Ρίχνουμε την κανέλα το κονιάκ και το αλεύρι με το μπέικιν. Σέ ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 1 κτσ. αλεύρι και ανακατεύουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Τα κοσκινίζουμε να φύγει το περίσσιο από το αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Δεν τα ανακατεύουμε πολύ. Εχουμε στρώσει λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού αλλά και στα πλαϊνά. Το ταψί ειναι 26 εκ.
Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Χτυπάμε λίγο το ταψί στον πάγκο να φύγει τυχόν αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50′ έως 60′ ανάλογα το φούρνου. Κάνουμε φυσικά και την δοκιμή με ένα ξυλάκι, αν βγει στεγνό είναι έτοιμη. Όταν έχει ψηθεί την βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.