Συνταγές
Φαγητάρα – Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κοτόπουλο (κομμένο σε 8 τεμάχια)
Πατάτες
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – μπούκοβο
1 φύλλο δάφνης
Σκόρδο (3 σκελίδες)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι( σε μικρά κομμάτια)
Λάδι
Μουστάρδα
Λευκό κρασί (1 ποτηράκι του κρασιού)
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνω μικρά ανοίγματα στο κοτόπουλο με το μαχαίρι και βάζω μικρά κομματάκια σκόρδο.
Σε ένα γυάλινο βαζάκι ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά μου και τα κουνάω καλά.
Σε ένα μεγάλο ταψί έχω βάλει το κοτόπουλο, το φύλλο δάφνης και τα περιχύνω με την σάλτσα.
Ανακατεύω καλά και το αφήνω να μαριναριστεί για 2 ώρες.
Ρίχνω τις πατάτες μου (λίγο αλατάκι και ρίγανη ακόμη), σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 1 & 1/2 ώρα περίπου.
(Στην μια ώρα ξεσκεπάζω και αφήνω άλλη μισή ώρα ακόμα για να πάρουν χρώμα.. )
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Ζυμαρικά στο φούρνο με κρούστα τυριού
Υλικά
250 γρ. μακαρόνια (πένες ή άλλο κοφτό μακαρόνι)
500 γρ. τοματοπολτός
2 κύβους ζωμού κρέατος
2 ποτήρια νερό
1 κ. σούπας βασιλικό ξερό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φέτες τυρί του τοστ
2 κ. σούπας τυρί κρέμα
2 κ. σούπας βούτυρο
1 πιπεριά κόκκινη (γλυκιά) ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τον τοματοπολτό.
Προσθέτουμε τους κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το νερό, μόλις βράσει προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Κατά διαστήματα (κάθε 5 λεπτά) ανακατεύουμε.
Μόλις ψηθούν τα μακαρόνια (περίπου 10 -12 λεπτά), σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε 4 φέτες τυρί και τις προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί, στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες τυριού να καλυφθεί ομοιόμορφα όλη η επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μερίδες.