Συνταγές
ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Metaxia Kokkinou –”ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΆ για την βάση
3 αυγά , 1 ολόκληρο πορτοκάλι στο μουλτι,, 1 βανίλια, 1 κούπα ζάχαρη, 3 κουταλιες της σουπας αλεύρι κόκκινη φαρινα που φουσκώνει μόνο του, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
ΓΙΑ το σιρόπι
, 1 κούπα ζάχαρη,, 1 κούπα νερό , μισή λεμονοκουπα και 1 κουταλιά της σούπας λικέρ βύσσινο που είχα δικό μου. Να βράσει για 10′.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 κουτί γάλα εβαπορέ,,, 2 κουτιά νερό , 3γεματες κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, 2 βανίλιες, μιση κουπα.ζαχαρη. Να γίνει μία ρευστή κρέμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΈ ΦΡΆΟΥΛΑ
2 φακελάκια ζελέ με τις οδηγίες του κουτιού.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΓΚΑΡΝΙ
Χτυπάμε το γάλα με ένα φακελάκι γκαρνι όπως αναγράφονται οι οδηγίες στο κουτί.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας, όπου προσθέτω και 5 κουταλιές γάλα, που παρέλειψα. Το ψηνουμε, αφού αλειψα το πυρέξ με ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσει επάνω και κάτω στους 180. Έχω φτιάξει το σιρόπι να έχει κρυώσει για να μπει από πάνω στο καυτό γλυκό.
Ύστερα φτιάχνουμε την κρέμα να δέσει, καθώς κρατάμε γύρω στο 1 ποτήρι από το γάλα – νερό για να διαλύσουμε το κορν φλαουρ και να το ρίξουμε μέσα στο που βράζει για να δέσει. Οπότε ρίχνουμε την κρέμα από πάνω από το γλυκό που σιροπιασαμε.
Αφήνουμε να κρυώσει. Το ζελέ όταν το φτιάξουμε το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει μέχρι να πειξει ελαφρώς και τότε το ρίχνουμε από πάνω στην κρέμα. Οπότε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Τέλος στρώνουμε και την σαντιγί και άμα θέλουμε λίγες σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση.
Η Συνταγή είναι της κ. Metaxia Kokkinou –”ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.